Sepet (0)

Image
Image
Boyun Düzleşmesi Nedir ?

Kaliteli bir hayat yaşamak için fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı olmaya özen gösterilmesi gerekir. Günlük yaşantıda daha enerjik ve dinç olmak için hayati ihtiyaçlara dikkat edilmeli ve bunlara önem verilmelidir. Yoğun ve uzun iş temposunda, masa başı çalışanlarda beslenme, uyku gibi temel ihtiyaçlar daha da büyük önem taşımaktadır. Özellikle güne dinlenmiş bir zihin ve bedenle başlamak gün içindeki performansı oldukça etkiler.

Uykunun kalitesini kötü açıdan etkileyecek her durum günlük yaşamı da olumsuz manada etkileyecektir. Bu durumlardan biri de günümüzde sıklıkla görülmeye başlayan boyun düzleşmesidir. Boyun düzleşmesi omurgadaki kavisli kısmın bazı sebeplerle düzleşmesi durumudur. İskelet sisteminde meydana gelen bu sıkıntı hem özel yaşamı hem de iş yaşamını sekteye uğratabilir!

Boyun Düzleşmesi Nedenleri ve Belirtileri

Hareketsiz bir yaşam, masa başı işte çalışmak gibi nedenler boyun düzleşmesinin ortaya çıkmasında etkili olabilir. Yanlış pozisyonda çok uzun süre oturmak da hem duruş bozukluğuna hem de çeşitli omurga rahatsızlıklarına sebep olabilir. Boyun düzleşmesinde normalde olması gereken eğrilik düzleşir ve çeşitli semptomların ortaya çıkması tetiklenir! Ayrıca telefon kullanımının oldukça artması ve uzun süre bu tarz cihazlarla meşgul olmak, çok ağır sırt çantaları taşımak da boynun duruşunu etkiler. Bunların yanı sıra omurga gelişiminde ortaya çıkan skolyoz, kifoz gibi bozukluklar da boyun düzleşmesinde etkili olabilir. Günlük hayattaki performansı oldukça düşüren uyku kalitesini de oumsuz yönde etkileyen boyun düzleşmesinin en yaygın belirtisi boyun ağrısı şikayetidir. Boynu rahatça hareket ettirebilmede sıkıntı çekme, kaslardaki ağrı, baş ve ense ağrısı gibi şikayetler de yaygındır. Bunların sonucunda ise kişide aşırı stres, halsizlik gibi durumlar ortaya çıkabilir. Uyku düzenini ve kalitesini yakından etkileyen bu durumlar tedaviyi gerekli kılmaktadır!

Boyun Düzleşmesi İçin Yastık Tercihi

Uyku esnasında doğru pozisyonda uyumak boyun düzleşmesinin olumlu yönde seyri açısından oldukça önemlidir. Boyun düzleşmesinden muzdarip olanların yan veya sırt üstü yatmaları daha sağlıklı olacaktır. Boynu zedeleyecek ani hareketlerden kaçınılmalı, aşırı ağır şeyler de taşınmamalıdır. Kişiye uygun yatak tercih edilmesi omurgaya binen yükü azaltır. Bu yüzden omuz bölgesini doğru bir şekilde desteklemek için çok yumuşak veya çok sert yataklardan kaçınılmalıdır. Boyun düzleşmesi için boynun kıvrımlarını destekleyen ortopedik yastıklar tercih edilmelidir. Uyku pozisyonuna göre doğru miktarda desteği sağlayan EvLine visco yastık sertliğini ve şeklini uzun süre korur! Basınca duyarlı yapısı sayesinde baş, yastığa konulduğunda yastık başın şeklini alır. Böylelikle konforlu bir uyku deneyimi yaşanır. Ayrıca özel hava kanallarına sahip olan EvLine visco yastık, terlemeyi önler ve daha ferah bir uyku ortamı oluşturur. Enseyi ve boynu en iyi şekilde destekleyen EvLine visco yastık, boyun düzleşmesi şikayetlerinin en aza indirgenmesinde yardımcı olur.

Ürün Ara
Whatsapp Destek
WhatsApp

İletişime geçmek için tıklayınız

Bağlan