Sepet (0)

Image
Image
  • 17 Ağustos 2023
Yumuşak ve Sert Yataklar Kimler İçin Uygundur

Sağlıklı bir hayat için sağlıklı uyku uyumak ve bunu alışkanlık hâline getirmek gerekir. İyi uykuyu yakalamak iyi ve kişiye uygun yatak seçimiyle de ilgilidir. Yatak seçimi yaparken kişinin fiziksel özelliklerini, ihtiyaçlarını, bütçesini göz önünde bulundurması gerekir. Bu noktalardan yola çıkarak en uygun yatağı bulmak konforlu uyku için olmazsa olmazdır diyebiliriz. Kaliteli ve yeterli uyku için üzerinde uyunan yatağın kalitesi, kumaşı, malzemesi gibi pek çok detay önem teşkil eder. Yatağın bu özelliklerini detaylıca araştırmak ve en doğru seçimi yapmak iyi bir uykuya kapı açar. Yatak seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada yatağın sertliğidir. Yatağın yumuşaklığı, sertliği kişinin fiziksel özelliklerine göre şekillenmelidir. Seçilen yatağın kişinin ihtiyaçlarına cevap vermesi gerekir. Aksi takdirde bazı sağlık problemleri baş gösterebilir.

Yumuşak Yatak Özellikleri

Genellikle yumuşak yatakların sert yataklara nazaran daha rahat olduğu varsayılır. Yumuşak yatağın kişiye verdiği his daha iyi bir uyku vaadeder kanısı yaygındır. Ancak yatak tercihinde uyku pozisyonu, varsa sağlık problemi gibi birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır. Yumuşak yataklarda vücut, yatağın içine daha fazla gömülür. Aşırı kiloya sahip kişiler yumuşak yataklarda yatağa daha da fazla gömülürler. Bu yüzden yumuşak yatak onlar için uygun bir tercih değildir. Omuz ve sırt ağrısından muzdarip olanlar ve standart yataklarda rahatsız hissedenler için yumuşak bir yatak doğru tercih olabilir. Yan yatan kişiler de yumuşak yataklarda daha rahat uyuyabilirler. Fakat aralarında ciddi kilo farkları olan çiftler için yumuşak yataklar pek de uygun değildir. Çünkü yatağın ağırlık merkezi bozulabilir. Kiloyla orantılı yatak seçmek bu bakımdan daha mantıklıdır. EvLine Sleep yatakları yumuşak, orta yumuşak, orta sert ve sert olmak üzere 4 farklı seçeneği müşterilerine sunmaktadır. Vücut ısısı ve ağırlığı ile bedenin şeklini alan visco yataklar uykuda konfor arayanlar için çok doğru bir tercih olacaktır.

Sert Yatak Özellikleri

Sert yataklar yapıları itibariyle vücudu daha sıkı bir şekilde destekler; Bu yatakların yapıları daha sert olduğu için yumuşak yataktaki gömülme hissi çok fazla hissedilmez. Yatak tercihinde uyku pozisyonu, kilo ve sağlık problemleri göz önünde bulundurulmalıdır. Sert yataklar vücut ağırlığına karşı daha dirençlidirler ve şekilleri kolaylıkla bozulmaz. Bu yüzden fazla kilosu olanların sert yatak tercih etmesi daha iyi bir seçenektir. Aralarıda kilo farkı olan çiftler için de yumuşak yataktan ziyade sert yatak uygundur. Çünkü yatağa yapılan basınç farkı daha az hissedilir. Uyku pozisyonlarına göre bakıldığında ise yan ve yüz üstü yatanların çok sert yatak tercih etmemesi gerekir. Yüz üstü yatıldığında yatağın sertliğinden karın bölgesi olumsuz etkilenebilir. Çok sert yataklar ise yan yatan kişilerin omuz ve kalça kısımlarında ağrıya sebep olabilir. Omuz, bel, sırt ağrısı olmayan kişiler de daha sert yataklara yönelebilirler. Sert yataklarda kullanılan malzeme önemlidir. Doğal ve kaliteli malzemelerden üretilen yataklar rahat bir uyku deneyimi sunar. EvLine Sleep visco yataklarındaki destek noktaları ve hava kanalları ile omurga hizalanır. 4 cm yüksekliğindeki konfor katmanı ise her uyku pozisyonuna ve vücut tipine hitap eder. Sert yatak isteyenler için tasarlanan sert yüzey katmanı da uykuda üst düzey konfor sunar.

4 farklı sertlik seçeneği sunan EvLine Sleep yatak modellerini incelemek için tıklayın!

Ürün Ara
Whatsapp Destek
WhatsApp

İletişime geçmek için tıklayınız

Bağlan